Майже байка

Чи перший знак хвороби, чи натхнення,
Та не належу я сама собi:
Покiрно, мов рабиня, сьогодення
Я перетворюю в живi рядки.

В полонi нiби  – та полон солодкий,
Бо навiть вiтер з волi не тривожить.
I щоб знайти єдину вiрну нотку,
Слiв перебрати  цiлу гору можу.

Викреслюю я непокiрне слово
I неслухнянi звуки викидаю,
I  двадцять раз, а потiм ще раз, знову,
Словосполучення невдалi виправляю.

Мiцними гратами  закрито шлях на волю,
Ланцями я прикута до стола…
Ото  i є моя щаслива доля:
Не суперечити покiрностi вола.

Солоний пiт на борознi прол'ється,
Бо  важко  пiднiмати пласт землi.
А сонечко над тим волом смiється,
Що перший робiтник вiн на селi.

З натугою худобина плуг тягне,
Тяжкою працею дається ремесло…
Мистецтво ж  справжнє до натхнення прагне,
Та Моцартiв обмежене число.


Рецензии
Чудово...
Валечка, хорошего дня тебе!

Людмила Козлова   19.05.2012 08:09     Заявить о нарушении
Людочка, с Днём пионерии! Мы в строю! Будь готов! :))))))

Валентина Яроцкая   19.05.2012 08:13   Заявить о нарушении
Дык всегда готов!!!))))))

Людмила Козлова   19.05.2012 08:20   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.