Осма степен по Рихтер

„Вчера бях въглен,
днес съм факел,
утре пепел!...
               Пожар...
 
Ти, любов,
ти си господар.
 
Най-страшната участ.
Душевен пожар!!!”

„Душевен пожар” – Безкомпромисен (Никой)


ОСМА СТЕПЕН ПО РИХТЕР

Казваш, че ме обичаш,
яздиш моя Пегас,
а юздите му
не във сплита
на слънцето,
а в писалката ми
държиш.
В лунни нощи
лудуваш,
две тела
стихийно трептят,
а след тях
не комети -
звезден прах.
Любовта ми
не е песен по ноти
в тесните ти
петолиния,
тя е огън,
буреносна магия,
кълбовидна мълния,
ураган
Някой ден ще изригна
като вулкан,
като земетресение
осма степен -
ще помета
всичко
по пътя си.
Ако след мен оцелееш -
ще си Феникс,
възкръснал
от своя пожар.

Вчера бях Обич,
днес съм Раят.
Утре ще бъда Ад!...

От себе си се спасявам!
И от твоя пожар…


Рецензии