***

                СЕРЦЕ ПЛАЧЕ

Україно моя! Ти собою прекрасна.
Я, тамуючи біль, попрощався з тобою.
Ти дісталася дурням, а тому ти нещасна,
Вони долю твою загубили з ганьбою.

Твої землі родючі зіпсували презренно,
Вирубають ліси, мов на сіно траву.
І лиш тільки одне знаю я достеменно:
Не на тій я Землі народився й живу.

Моя прагне Душа до краси не такої,
Де пластмаса і камінь, і бетон або скло.
Вона прагне напитись не хімічних напоїв,
А Живої Води, що дає Джерело.

Ту красу, що була, повернуть неможливо.
Я не Бог, не Творець, я слабкий чоловік.
Хоч Матуся-Природа й не занадто примхлива,
Та занадто скалічив її техніки вік.

Україно! Прости! Я тобі не спаситель.
Якщо можеш – пробач мені неміч мою.
Твій народ переміг Сатана-Спокуситель
Тож не бачити нам співчуття та жалю.

Але це ще не все! Ще життя не скінчилось!
І не треба втрачати Надію свою.
Якщо Волю зібрати і Спокус пересилить,
То ще можем зустрітись у Вічнім Раю.

Пробудися!!! Народ!!! Роздивися навколо!...
Ти ж навіщо погибель для себе несеш?!!
І не буде прощення для тебе ніколи,
Якщо ти не прозрієш і себе не спасеш!...

            


Рецензии
Що потрiбно зробыты,
Той народ щоб збудыты,
Як потрiбно молытысь
Щоб прощення зныскать.
Може люды повынi,
Сами очi вiдкрыты,
Самi счастье знайты,
Як кохають свiй край

Бэлла 2   21.01.2010 23:16     Заявить о нарушении
Оригинальным языком
Весьма доходчиво и ясно,
Что я старался не напрасно,
Кладя стране своей челом.

Белла, спасибо за чудный экспромтик!
С теплом!:-)

Анатолий Плетень   22.01.2010 18:36   Заявить о нарушении
Спасибо!

Бэлла 2   23.01.2010 03:58   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.