Хмарк ласкавыя, мне б дакрануцца да неба...

Хмаркі ласкавыя, мне б дакрануцца да неба,
Крокамі ціхімі восень прайшла па зямлі,
Думкі суцішацца, толькі суцішыцца трэба,
Думкі, навошта вы ў сэрцы прытулак знайшлі.

Я адчуваю, што боль накаціў, быццам хваля,
Божа, чаму так маркотна сустрэчы чакаць,
У нетрах глыбін, у халодных засьнежаных далях,
Хто мне даруе магчымасць цябе пакахаць?

Шчасьце, ты быццам маленькая птушка салоўка,
Шэрая зьнешне, ды голас кранае да сьлёз,
Я намалюю каханьне блакітным алоўкам,
Ясным блакітам сярод беларускіх бяроз.

Хмаркі ласкавыя, дождж паратунак прыносіць,
Думкі, пачуцьці і кроплі на вуснах дрыжаць,
П’ю гэты дождж як празрыстая шклянка і – досыць,
Досыць, бо ёсць яшчэ песьні і сілы сьпяваць.


Рецензии
Очень нежно и проникновенно!

Тато Парида   21.02.2009 02:09     Заявить о нарушении
Спасибо!

Вика Егорова   21.02.2009 02:24   Заявить о нарушении