Диво

Йшов Сергійко на рибалку,
Відломив шматок підпалка.
З гілки вудлище зробив,
На кінець гачок вчепив.

Тай пішов ловити щуку
Ту , що бачив на малюнку...
... Сів на березі ставка,
На гачок вчепив листка,

Тричі плюнувши на щастя
Та й закинув під латаття .
Прошептав : - Ловися, щуко!
І потер азартно руки ...

... Поплавок вода гойдає ,
Сонце світить, в хвилях грає,
Раптом вудлище сіпнулось,
Розрівнялось, знов зігнулось...

Загойдалося латаття –
Став Сергійко витягати ...
 Та яке ж то було диво,
Замість щуки – жаба сива!..

Зачепилась за гачок
І злякався рибачок .
- Чого ж плачеш , спитав тато?
- Дуже щука страшнувата ...


Рецензии