Навчила

По дорозі в дитсадок ,
Запитав Сергійко :
Жовтим чом стає листок?
Опустіла  гілка?
Мати думала-гадала,
Як йому сказати?..
Щоб змогла дитина знати,
Що відповідати.
- Пожовтів отой листок,
Тихо каже мама,
Бо скінчився в літа строк,
Вже осінні  гами...
Фарб нових принесла нам –
Сонячно-барвистих,
Здогадайся тепер сам,
Чому жовте листя ?...
Зрозумів Сергійко це
Й так став міркувати :
Чом на платті листя все
Ще зеленкувате?..
Довго думать він не став:
Ввечері те листя,
Швидко перефарбував,
В колір золотистий.
Вранці мати в мить поблідла,
Плаття розглядала…
- Мамо! Ти не зрозуміла?
Осінь вже настала!..


Рецензии