Верлiбр

Я чула щоночі, як хтось шепотів ласкаво
Що все буде добре, як тільки порину у сон,
Хтось закривав мої очі своїми долонями,
І торкався устами до уст пожадливо.

Хтось поїв мене на ніч вином,
Мелодійно казав щось немислиме,
Щоби вранці спитати, що мені снилось,
Щоби вранці пригостити мене кавою.

При недопалених свічках я згадувала
Той голос і ті очі, змішаного кольору,
Коли була сама, проводила рукою по обличчю,
Щоб знайти відбитки його пальців.

Я прибирала пелюстки троянд з підлоги,
Я застилала ліжко з його запахом,
Відкриваючи вікна і впускаючи вітер,
Я чекала... наступної ночі...


Рецензии