Такие бы стихи мне написать!

Каб не збаяцца глыбіні,
Пісаць бы цёмна,таямніча,
Каб пакахаць  да чысціні
І  думаць светла, чараўніча.

Каб напісаць мне верш такі,
Каб можна ім было маліцца,
Каб рыфмаваліся радкі
У ім з крывёй і бліскавіцай.

Каб верш прыйшоў, як жарсць,як лёс,
Як думка страшная аб смерці,
Каб нарадзіўся верш ад слёз,
Калі баліць за іншых сэрца.

Подстрочник
Не побояться глубины,-
Писать таинственно,темно,
И полюбить до чистоты,
И думать ласково,светло.
Чтоб написать мне стих такой,
Чтоб можно было им молиться,
Чтоб рифмовалась со строкой
Любовь свободная,как птица.
Чтоб стих пришёл и стал судьбою,
Как мысль страшная о смерти,
Чтоб появился стих от боли,-
Не за себя чтоб в нём болело сердце.

Пакахаць- полюбить,блискавица - молния.Лёс - судьба,жарсць - страсть.


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.