Баласт

Оце вишу на турніку,
хоч це мені не до смаку,
та вже старому небораці
не пітягтись на залізяці...
Козачий краю мій, отак
і ти висиш, мов неборак:
неначе на гілляці часу
сьогодні зайву маєш масу...
Та скинь, козаче, той баласт,
візьми у руки меч-булат -
і в тебе вистачить ще сили
з колін підняти край наш милий!


Рецензии