Антропофагам

Ні, не скіфи ви, не скіфи -
з вами скіфів не було,
і брехливі ваші міфи
про слов’янське джерело.
Хлопці Скіфії гуляли
по долинах і степах,
ви ж із лісу виглядали,
мов блудливий, хижий птах.
Не вилазили ви з хати,
прусаки як ті руді,
як з’явились азіати -
посмілішали тоді:
разом з ними розтрощили
славну Скіфію мою...
Ще й сьогодні серцем щирим
вашу братію взнаю:
ви - мов хворі після браги,
ще сивушний дух не вмер,
ви були антропофаги,
людожери ви й тепер.


Рецензии