Невiдомiсть

Невідомість - щодня,
невідомість - вже зранку.
Мов живу навмання -
на чиюсь забаганку.
Якби знати, коли
щезне ця невідомість,
я б щоденно моливсь,
що б прийшло щось натомість.
Я не знаю про те,
як я житиму завтра, -
і зневіра росте,
в серці гасне вже ватра.
І надія проста
лиш чадить, наче вата,
бо вона мов не та
і нічого не варта.
Тільки вірю в одне -
знову сонечко вийде
і зустріне мене,
як дитя миловиде.
Тож сьогодні мою
я кляну невідомість
і щоденно молюсь,
щоб прийшло щось натомість.


Рецензии