Хулисэл гуйнаб

Мартагдааш минии сэдьхэлдэ бусагдашаг;йг;;р
М;нхэд;; бадарха инаг дуранаймнай х;сэлшье
Ажабайдалай оршолондо диилдээд ольhог;йг;;р
Алтаар сорьёлhон эрмэлзэлээ алдан унтараа.

Магад, ондоо тээ бидэ уулзаха золтой байбал,
Энэ дурамнай сэдьхэлдэмнай ушарха hэн г;?
М;н;; болоод байхадань иимэ асуудалда
Эрьеэд яахамнайб, шэнээр байдалаа зурая.

Холынг;; ажабайдалые эрт;;р эмхидхэhэнэй
Х;шэр алдуу гаргаhан байгаа г;бди бидэ хоёр.
Али ;нэх;;р;;шье инаг дуранай галта х;сэн
Аалиханаар сэдьхэлдэмни унтаран залираа г;?

Мэдэнэг;йб. Харюу шамда ;гэх;;р бэшэл хаб.
Минии жаргал шамтай бэшэ, шиниишье дуран
Ондоо басагантай шэнээр з;рхэндэш бадарха,
Огторгойн м;шэд;;р наhандашни ;ш;; ушарха.

Намайгаа hанаандаа зэмэлэн, зэмэлэн б; ошоорой,
Наhанай юрын жаргал эдлэхээл, олохоол hанааб.
Харин дуранай ;гыдэ дураар наадаха эрхэтэй бэшэб,
Хуби заяагаа шамтай холбохо шадалтай бэшэб.

Зол жаргалшни заатаг;й намтай байха ёhотой бэшэл,
Заяандааш инаг гансаяа золгохог;йб гэжэ б; hанаарай.
Замби дэлхэй х;нэй наhые тойрон орхёод гарахаг;й,
Зальбарhан сахюусадшни шамайгаа нэгэш мартахаг;й.

Сэдьхэлдэшни найдал т;р;;лжэ, з;рхыш х;лг;;hэнд;;
Х;лисэл гуйнаб шамhаа, х;лис;;рэйш даа намайгаа,
Сагай эрьюулгэдэ дахинаа шинии hанаа гуниглуулха
Хариин басаган харгыдашни ушархаг;й гэжэ найданам. 
01-12-08


Рецензии