Гадала ворожила

Гадала ворожила
По кругу ходила.
Який намалювала,
щоб нечиста сила
Мене не чіпала.

Гадала ворожила
Коси розпустила.
Молитву читала,
Що вийде чекала.

Гадала ворожила
Та вінок плела.
У вінок вплітала
Зілля чарівне.
Щоб ти, чорнобривий,
Покохав мене.

Свічку запалила
заплела в вінок.
Вінок в річку
Опустила.
І гадала ворожила
куди попливе.

Чи по річці поплеве.
чи до берега пристане.
І коли з тобою я,
На рушничок стану.


Рецензии