Великолепно и печално време-есен

Аз много ме харесва опечалената есен,
Когато през прозореца ще вида кротък дъжд.
И заедно със нашето семейство, ще запеем тъжна песен,
За миналото лято, пред запалената пещ.

Баба казва:" Тази есен- като мойта старост,
Топлото предишно ще развей,
С нея отминава мойта младост,
Тя заставя старият да поробей.

Великолепно и печално време -есен!
Сидиш, мечтайш, огледваш се занесен!


Рецензии