Лежибокам

 

Мов лікар, сонце світить...
В чарівних окулярах.
Усіх воно помітить,
Хто ніжиться в нім зранку.

Проснутись не бажає,
Втискаючись в подушку.
Усіх попіднімає,
Не тіло, збудить душу.

Проміння, мов пророки,
Розбудить й припече.
Пригріє лежибоків,
Від нього не втечеш...

І хто б його не лаяв,
Порадуються дню.
Лиш  з сонцем щастя мають
Всі  дякують йому.


Рецензии