Запахло мандаринами та сн1гом

Запахло мандаринами та сн1гом,
Різдвяною кутею. Сніг хрумтить.
Як імлосно прокинутись під ігом
Білявки:
         у вікно сніжки жбурляе,
Та кучугури вітром наганяе...
Лиш ти у хаті, й свічка мерехтить.

О земле,о розхристана Вітчизно!
Крізь крижаний льодяник майбуття
Дивлюсь і вірю, знаю, не загрузла
В снігах й провалах. Буде каяття!

Зійде весна і,пошепки, струмочки
Тебе омиють; проліски зійдуть,
Мов первістки надій; дрібні листочки
Тебе обіймуть і життя вдихнуть.

А поки, на Різдво, заколядую
Для тебе, Земле, для твоіх дітей.
Я ні про що, кохана, не шкодую.
Тобі безмежно вдячна кожен день.


Рецензии
Танюша, я почти все поняла почти интуитивно, опираясь на такие слова, как заколядую, кохана и другие, которые на слуху.

о Земле и о настоящей, истинной любви твой прекрасный стиш!

всего доброго твоей Отчизне!

Татьяна.

Фалалеева Татьяна   29.12.2008 08:40     Заявить о нарушении