Птахи

У холодних візерунках
Все навкруг: поля, ліса, -
Це прийшла зима-чаклунка
І нам радість принесла.
Замела все білим снігом,
Тож радіють дітлахи.
А проте, комусь погано -
Їжу втратили птахи.
Весело всім грати в сніжки,
А вже скоро і свята...
У птахів замерзли ніжки
І без їжі їм - біда...
Тож давайте нагодуєм
Ми біднесеньких птахів
І їм радість подаруєм
І привчимо дітлахів,
Щоб робили годівнички.
І тоді усі синички,
Горобці і снігурі
Будуть вдячні і здорові,
І співатимуть пісні.
А як зникнуть холода,
Позлітаються птахи
І настане вже весна, -
Стане менше шкідників.
Так птахи віддячать людям
За їм зроблене добро
І врожаїв більше буде -
За добро плати добром.
Тож давайте просто зараз
Пожаліємо птахів - нагодуєм,
Збережемо, допоможемо усім!

*Вірш отримав нагороду у щорічному акції
"Збережемо та нагодуємо птахів" у 2006 році


Рецензии