***

Поезіє крилата,
Друже мій щирий,
Я знаю: розрадиш,
Допоможеш дівчині.

  Не раз рятувала
  Неньку-Україну
  Ти піднесеним і влучним
  Словом від загину.

Голосила за народом,
Кричал від болю,
Говорила про свободу,
Про щастя і долю.

  Научала крізь століття
  Мовою Шевченка
  Покоління українців
  Любові до Неньки.

І мені в часи сумнії
Ти допомагаєш:
Кілька рим - і я весела,
Ти ж бо мене знаєш!


Рецензии