Помста

Мов полум'ям, горить на Сході небо!
Від сонця  ще і промінців нема.
А дощику, мов кисню землі треба,
Їй душу тисне  засушлива жара.

Мов судорога, в рослин  зводить коріння,
Пожовкло в травні листя і трава.
Немов корона, на землі залізна,
Її чоло, як склепом, обніма...

... У явищах природних катаклізми
І у людей, мов камінці серця.
В природу люди вносять штучні  зміни,
Прогрес нові штампує без кінця.

У лихорадці долар навіжений,
Вже розриває пузатий гаманець.
Несе для людства  день як у Помпеї,
Й для світу білого ним створений кінець!

То ж схаменіться людоньки безбожні,
Не забувайте Вавілон і Рим...
Біду сьогодні - ще відвернути можна,
А завтра в згарищі... - розвіємось мов дим!


Рецензии