Юлька- колгосп Украина

На майдане,  біля Ради,
           Революція іде!
 =Пасічнік!=-гукнула Юлька,-=За атамана буде!=
Львова доля ради в поле,
          На майдане алкаші.
=Пасічнік?! Горілка з медом?!
           Померанч і анаши!=

РЕВОЛЮЦІЯ гуде-
            Наливай бо не іде!
Келих меду і горілку,
           Прихопили в хаті пилко.

Вуйко вуса витирая,
            Важно їшов із-за сарая.
Померанч в руці тримая,
            -=Голос мій хучь за колюжу!=
=Пасічнік її не хуже. Будем піти-буде друже!=

=А громада-ці барани зовсім нам по барабану!=
=Вот амбар с зерном- це да!
               Якщо скінчіться їда!=
Втихаря- що б не схопили Юлька ключік прихопила.

На майдані перепились,
                Розішлись і спать свалились.
Померанч вже победів,
         Все горілкою залив.

Тут на варту у амбара
          Луцик став із самоваром.
Похмелюгу надо гнать,
           І амбар цей охранять.

Він приспав хвилин 600,
           Чуе хруст, а де неймет.

Ось неловко повернувся,
            І на пузі прокатнувся.
Глядь- стіни амбару нет.
            Хруст і гам! Рідзвяний світ!

=Любі друзі! Що ж такое?
            Це ж примари із застоя!=
Пацюкі що у корита
            Отвели хвости открито.

=Луцик!Що там за біда?
              Тут е місто, дуй сюда!
Це ж громадськое зерно.
               Та пропало вже воно!

Що б до купи не пропало,
       Їж зерно! Куштуй- як сало!
З ранку тута буде пусто,
        Все зміняли на капусту!
І капуста пропаде,
        К нам вона не попаде.
Юлька вже на газ зміняла,
        Який продала в фіналі.

Гроші прівезли на поле,
       Пасічнік закрив в стодолі.
З ранку будем їх деліть,
        Надо ж нам народ поіть.

Померанчі роздавати,
        І троянди собирати.

Накеруем-буде пусто,
        Ну а ми, всі в хати хутко.
Завтра ж  знову твою мать,
         РЕВОЛЮЦІЮ збирать!

               


Рецензии
Да, Алексей... Всё это было бы смешно, когда бы не было так грустно... и тревожно. А хохмочка эта понравилась. Я никогда не писала на украинском, но песни и стихи нравятся. Очень яркий и мелодичный язык (если правильно на нём говорить).
А я подражание Вам сбросила ("Ссора").
Вообще-то на эти темы уже не шутится - плакать впору.
С уважением,

Ната Романченко   09.02.2009 14:36     Заявить о нарушении
ПРОРВЕМСЯ-скажут опера!
Конечно какой ценой, хотелось бы платить не так дорого как выходит, но что поделаеш1

Алексей Востриков   09.02.2009 14:56   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.