Руки в кишенях, лимонне пальто...

Руки в кишенях,
Лимонне пальто...
Іду по алеї -
Не бачить ніхто.

Струмки по бруківці,
Буяють дерева,
Дарує по квітці
Весна невесела.

Свіже повітря,
Прозореє небо,
Холодне проміння -
Сумую без тебе...

Ластівки линуть
З далеких країв,
Заплющую очі -
Цього ти хотів?

Курличуть у небі
Журавлині ключі,
Смуток легенький,
Печаль на душі...

Аромати конвалій,
Каштани в задумі,
Розмаїтії барви,
Туманом окуті.

Ріки хлюпочуть
У тихій зажурі, -
Коли я без тебе,
Усі дні похмурі.

Попереду міст
Стоїть над рікою.
Мені треба йти...
Але не з тобою...

Спинюся, погляну
У бистру ріку -
Предковічнеє плесо.
А я все іду...

Смутки й печалі
Залишу. Й прощання.
Піду я на зустріч
І втілю бажання.

Долоні підставила
Сонцю і світлу,
Й метелик барвистий
Прилетів із привітом.

Покружляв, промайнув,
Повернувся й присів
На долоню мені,
Тріпотів, полетів...

І мрії розквітли,
Заповітні бажання,
Весна відродила
Нещасне кохання.

Та зникли печалі
І смутки, й жалі.
Долі скрижалі
Дарую тобі.

Стомилась, спечалилась
Змагатись з собою.
Мені все це важко -
Покладаюсь на долю.

Вирішуй ти сам -
Допоможе весна.
Від любовних облав
Звільнилась душа.

***

Злітали птахи,
Зеленіли ліси,
Співом вітали
Теплії дні.
Двоє закоханих -
Рука у руці,
Стояли на мості
Своєї весни.


Рецензии