Поява Бiлого Вовка

До комоди ліг ночі ситець
аж по сьому-і-геть шухляди.
Я і місяць - два блідолицих
сяйвом* дихаєм, крок - на ладан.

Кіл заб`ю і пущу коріння,
доки-бачу збудую ранчо.
Мужиканині покоління
стануть добрими Санчо-Панчо.

Нанесу з-геть хреста над голим
і незайманим часом краєм.
Храм зведу, потім банк і школу,
і салуни, де гріш гуляє.

Хто казав, що як перший - паном,
володар - той, хто порох нюхав.
Тут гоїтиму прерій рани
у прорізаних плугом смугах.

Мужиканине-бузувіре,
не за скальпом приходь - по миро,
що вогнем напуває щиро
та послужить за Пляшку Миру.

І помазані до упаду
ми поділимо землю й ситець.
Забирай, що лежить в шухлядах,
а те решта - для блідолицих.

Шкіра різна, а кров - червона
одинаково п`ється, сходить.
Чи на сив зачекають скроні,
чи кудись поведуться сходи?

Я прийшов, а за мною вітер,
ти підеш - за тобою пам`ять.
Індіанське** минає літо
для оснанніх із мужиканів.

19 Листопада 2008

сяйво* (місячне) - або світло або сивуха
індіанське**(літо) - назва бабиного літа в Америці


Рецензии
Привіт білому вовкові від синьої вовчиці!
Мужикани-могікани, а також блідолиці брати мої, файні у вас ідеї - Храм зведу, потім банк і школу,
і салуни, де гріш гуляє.
А в яких богів вірять мужикани?
Оригінальна ідея, Юр! Звідки навіяло? Індіанське літо?

Леся Романчук   21.11.2008 00:29     Заявить о нарушении
Угу,
Дійсно - не так :)

Юрий Лазирко   02.12.2008 22:39   Заявить о нарушении