***

Ніч така, що у скронях
наче море гуде,
наче загнаних коней
Січ до річки веде
напувати і змити
сіль чумацьких доріг
у воді заповідній,
у нічному Дніпрі.
Напивайтеся вволю
доки місяць горить,
доки сонячне коло
не зійшло з-за гори.
Пийте, коники, пийте,
набирайтеся сил.
День ваш зоряний прийде
і Дніпро пресвятий
з чорно-вогненим змієм
поведе вас на бій.
Поведе вас до мрії
по блакиті своїй
в ніч таку, наче сонце
рівно в півнич зійшло,
наче більше не стогне
мій широкий Дніпро.


Рецензии