Noktomez

Сайт не поддерживает Уникод, поэтому использую h-систему (стихотворение написано на языке эсперанто).
La pagharo ne subtenas Unikodon, tial mi uzas la h-sistemon (originale verkita en Esperanto).

Noktomez'...
Spiras nokt' l' odoron de la
Vintr-ekstero
Blanka negho flirtas hela
En aero...
Kaj trista pens' trankvilon mian shtelos:
Chu ankau vintro chi fordegelos?

Nia viv'...
Senespera kvazau fal' de
Neghereto;
Esperigas nin smeralde
Kun rideto...
Sed min dolore premas la demando:
Kiam shirighos la viv-rubando?

Ghojus mi...
Krachi for pri chio mava
Kaj difekta...
Sed se estus l' viv' ech rava,
Ech perfekta,
Min tamen plu turmentus la respondo:
Kion postlasos mi en la mondo?
Chu ion lasos mi al la mondo?
Chu pli bonkoros post mi la mondo?

       <februaro 2004>


Рецензии