Упору ашалець ад успамiнау... на белорусском

       
       РАМАНС
       
       ***
Упору ащалець ад успамiнау,
Не выйцi, i не выседзець у хаце,
Так i блукаешь вечным пiлiгрымам
У днях былых бы дождж па сенажацi...
Прыпеу:
Не зразумець чаму гарчыць калiна,
Чаму ён гэты свет так рана кiнуу
I паляцеу высока у нябёсы...
А над табою цiха плачуць росы...
       ***
Усё часцей ты апускаешь вочы,
Не ведаешь куды табе падзецца...
Так позна днее,ланцугамi ночы...
У роспачы надзея застаецца...
Прыпеу:
Не зразумець чаму гарчыць калiна,
Чаму ён гэты свет так рану кiнуу
I паляцеу высока у нябёсы...
А ты не у сiлах пакарыцца лёсу...
       ***
А час,гавораць,непрыкметна лечыць
I гора за гарою знойдзе месца...
Зноу сонейка твае сагрэе плечы,
Ласкаваю усмешкай усмiхнецца...
Прыпеу:
Не зразумець чаму гарчыць калiна,
Чаму ён гэты свет так рана кiнуу
I паляцеу высока у нябёсы...
I дожджыкам сабе гуляе босым...

       ***


Рецензии