Рос йська мова

Російська мова

Що то за правила такі в умовах демократів,
Коли б самі хоч не кричали, що нас колись образили?
Ну що за новшество таке, російській мові страта,
Ви тут хоча б на те, що тут багато руських, зважили.

Якщо вже так колись навчили, то що тепер робити?
Ідіть тепер запитуйте до наших вчителів,
Мої всі музи рускіє, не треба їх трощити,
За ради мови нехтувати змістом поготів.

Ми так кричали: нашу мову душили, ображали.
Тепер теж саме робимо ми з іншою самі,
Іще ж ми хтімо, щоб за це нас люди поважали,
На те, що добре справді, не зважимо й на мить.

Не треба нам російської ні в закладах, ні в вузах,
Її не треба більше нам на сторінках газет,
Нехай перенавчаються всі ваші дикі музи,
А то не буде виданий ніколи ваш куплет.

Я обома руками за єдину мову милу,
Я тільки проти заборон, ігнорувань, образ.
Коли ви мову зводити не чесно, а насилу,
Ви тим самим знущаєтеся з багатьох із нас.
26 Лютого 2004


Рецензии