Чому з тобою ми, немов чуж?

Чому з тобою ми, немов чужії ?
Куди подівся вогник у серцях, -
Той, що запалював нам спільнії надії
І змушував боротись за життя?

Як сталося, що втратили ми радість
Від зустрічей, що вабили теплом?..
Були любов і злагода... Натомість
У наших душах оселилось зло.

І зникли десь повага й розуміння,
Немає щирості... Аж сумнів огорта.
І сподіваємось тепер лиш на терпіння,
Хоча й його не завжди вистача.

Скажи, чи довго зможемо боротись
Без віри і надії в майбуття?
За неповагу прийде час каратись,
Та пізно буде вже для каяття.
       Аліна Вороніцька
       


Рецензии