Романс

       Клавіші чорні, клавіші білі
       Перебирають руки умілі,
       В них - піаніста життя,
       Щастя його й майбуття.

       Клавіші можуть тихо звучати,
       Вміють сміятись, вміють ридати,
       Але не можуть, на жаль,
       Угамувати печаль.

       Скільки відтінків має кохання -
       Зустрічі перші, сум розставання...
       Сів за рояль піаніст
       І почуття полились.

       Все піаністу грати під силу.
       Ви щось мажорне в нього просили?
       Що ж за журливий мотив?
       Він же цього не хотів!

       Кришку закрили руки умілі.
       Все можуть клавіші чорні та білі,
       Але не можуть, на жаль.
       Угамувати печаль...


Рецензии