Языком Слободской Украины

Языком Слободской Украины – суржиком попробую писать я.
Для того, чтоб стало ясно сыну, в детстве ……як своем говорыв батя.

Дэ ж тэбе носыло, сынку ридный.
Я вже пэрэклыкав всих сусид.
Чы нэ бачыв дэ и хто Максымку!
Да хиба ж такэ тоби личыть?

Шо ж тоби у жызни нэ хватае?
Як же можна зразу из пьотьма
Зустричатысь у одним сараи –
Городи дэ сто домив нэма?

И колы вже я побачу, хлопчэ,
Трохы хоч серьознисти в тоби?
Мэрсэдэс вин хоче, Хонду вин нэ хочэ.
Да яка ж ризныця, пидожды.

Домовляемось таким макаром.
Дай мэни дыплом та онукив
Та гуляй хоч даром, хоч нэ даром.
Будь здоровый! Хай стачае сил!


Рецензии