Санта Марiя

А їх вела вперед крилата мрія,
снагу п’ючи незайманих джерел.
Куди вона пливе, “Санта-Марія”,
з Колумбових безстрашних каравел?

Вітрила їх несли до небокраю.
І де вона, обітованна твердь?
Хто знав, що їх Америка чекає?
Могла чекати безіменна смерть.

А папороть-трава не зацвіта на клумбі,
А вітер надима вітрила лиш відважним,
Америки сягають лиш Колумби.
Хвала безстрашним!

І ми з тобою, наче в синє море,
Поринули в кохання дивний сон,
Хоч знали — нам розлуку пишуть зорі,
Не поблагословить нас Мендельсон.

Та ми кохали! О, як ми кохали!
Мов перед смертю, мов останній раз!
Нам квіти грали весняні хорали,
І сонце усміхалося до нас!

Хвала безстрашним,
що без надії сподіватись сміють!
Хвала безсмертним,
що зводяться до бою знов і знов!
Санта-Марія,
Колумбова зоря Санта-Марія!
Санта-Безсмертя,
Санта-Любов!


Рецензии
Що написать?
- А нічого...
- Тут усе...

Пішла я.... сповнена чудових думок і спогадів.
Дякую.
До побачення.

А.Назаренко   15.08.2008 20:28     Заявить о нарушении
Дорога Тоню, ваші рецензії самі по собі є художніми мініатюрами.
Щиро - Леся.

Леся Романчук   22.08.2008 18:46   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.