***

УКРАЇНСЬКА МIНIАТЮРА
Це писав не Шевченко I не Сосюра

Раденька, що дурненька,
Мабудь не спроста
Прозвала Маню ненька
- А що? вона така!
Сидить та либиться дIвчина
Сельска, як валенок проста
«СьогоднI вранку у колхозI
Зловила от такого пацюка!
Як вош, сидить у кукурудзI
Гризе!?!
Тихенько пIдIйшла…
Смакує зернята паскуда
НегIдник!
Блище п;дползла
Та раптом я його накрыла… коритом,
ПотIм зверху сIла
Та що ж менI тепер робити
З цим подарунком у коритI?»

«ЗдоровенькI були, моI друзI
Як воно…ну здоров;Є, також
А прийшла я до вас татусю, матусю
Сказати щось,
З Новим роком я вас поздоровляю
Гляньте, ваша донька пiдросла
Стала гарною, як iграшка
«На йолке» - тьфу! От москалi
От мiстечко Москва!
Стала гарною, як на ялинкi
Бульба, ковбаса, пампушка,
Сало, огiрок та свiжина…


23.12.2005 год


Рецензии