Беларускi антыалкагольны блюз

G C7
Не чапляйся ты, як каўтун.
G G7
І не кліч мяне на гарбату.
C G
Не цягні ў кватэру сваю.
       D7 C7 B7 A7 G
Я тры дні ўжо, тры дні ўжо, тры дні ўжо, нічога ня п'ю.

Я зайсці да цябе не магу,
Бо здароўе сваёй берагу.
Каб ты ведала: тут, паміж спраў,
Я ледзь Богу, ледзь Богу, ледзь Богу душу не аддаў.

Прылятаў да мяне Арханёл
І казаў: «Што ж ты робіш, казёл:
Не працуеш, гарэлку, блін, п'еш.
Або кінеш, або нібы шаўка пад плотам памрэш!».

З той сітавіны на кірмашы
Я лячу недахопы душы:
Я калготы людзям прадаю
І імкнуся падняць такім чынам духоўнасць сваю.

А у кватэры тваёй, на сафе,
У куце гідкі вірус жыве.
Ён мой зыбкі грызе арганізм,
І намеры каштоўныя зрыньвае у песімізм.

А затым ад твайго першака
Станаўлюся я злей за дзіка.
І заужды мне даюць па лычу.
Не хачу я так жыць, не хачу, не хачу, не хачу.

Не чапляйся ж ты, як каўтун.
І не кліч мяне на гарбату.
Не цягні ў кватэру сваю.
Я тры дні ўжо, тры дні ўжо, тры дні ўжо нічога ні п'ю.


Рецензии