Молодой гвардии посвящается

Вони були ще молоді,
Коли прийшло на землю лихо.
Війна нещадна та біда
Їх зустрічала у домівках,

Але не в силах зупинити
Пориви серця молодого.
Про Батьківщину кожен з них
не забував ні де й ніколи .

У німців шансів не було
Спокійно лютувати в місті,
Бо юні гвардії бійці
Не в змозі всидіти на місці.

То поїзд піде під уклін,
То стяг підніметься над містом
Життя людей у ту же мить
Наповнювалось іншим змістом.

Було їм тяжко , та серця
Вогнем палаючим горіли,
Але безжалісне життя
Усе по своєму зробило.

Воно схотіло залишити
Їх молоді серця в покої
І спробувало їх зломити,
Та падали у шурф герої.

Ми пам’ятати будем вічно
Дітей, що не злякалися війни!
І їхній подвиг залишиться
В серцях у кожного завжди...


Рецензии