Пейiште жанган шамшырак, козiннiн гауhар карасы...

Пейiште жанган шамшырак,
Ко'зiннiн гауhар карасы!
Арманым менiн, пэкiза,
Гажайып, назды жан досым!
Жу'регiм лу'пiлдеу тур -
Ансарым саган ауган!
Перiштем менiн, ку'нбе-ку'н
Мен саган ойлаймын, калкам!
Дидарынды ко'ргiм келдi,
О, асыл жарым, гашыгым,
О'йткенi сенiн секпiлдi
Томпиган макпал беттерiн,
Керемет мурынын, шыбындай
Кулактарын, балды ерiнiн -
Эр бет келбетiн, жулдызай,
Эдемi, эсем, ажарлы!
Шыбын-ау, тiл-ко'зден аман жу'р!
Сен ко'ктен ту'скен перiштем!
О, кудай коскан менiн рух
Берушiм, жалгыз сэулем!
О'мiрлiк жан досым, серiгiм,
Мен сенi серт берiп отырмын -
Мен сенi мэнгi-баки, гу'лiм,
Наздымен, ынтамен су'йемiн!


Рецензии
С музыкальной композицией на этот стих можно ознакомиться по ссылке
http://youtu.be/J37jI7gdOJU?si=5VZTGOZauTKzVtuj

Виталий Коростелев   26.04.2024 17:43     Заявить о нарушении