Янгол-охоронець

Коли вона вже йшла він тебе, янгол,
Чи ти хотів їй крикнути: "Не треба!"?
Навіщо ж вирішив ти раптом, що це благо -
Заради неї знову впасти з неба?..

Й коли вона зламала твої крила,
Ти мужнім був, ти стримався кричати.
Та все одно душа твоя боліла -
Ламав свого життя залізні грати.

Вона тобі сказала: "Я людина.
Я хочу жити знову як раніше.
Ти, янголе, пробач, але я вільна.
Від твоїх чар..." І знов настала тиша.

Вона пішла від тебе в теплий квітень.
Вона ж людина... Нащо заборони?
Як жаль, що вона навіть на помітить,
Як пада з неба янгол-охоронець...

09.06.08


Рецензии