Загадки

Живе тваринка в лісі
Має шкірку з голочок.
Знають і дорослі й діти
Це колючий...їжачок.
       * * * * * *
Є і вузька і широка,
Є і мілка і глибока.
Поспішає вдень і внічку,
Біжить до моря хутко ... річка.
* * * * * *
Він пухнастий і вусатий.
Любить мишок розганяти.
Язичком вмиває ротик.
Це рудий, смугастий ... котик.
* * * * * *
Я живіт великий маю.
В мене воду заливають.
Я зроблю її гарячу,
Пийте чай, малята, смачно!
       (Чайник)
* * * * * *
Ти знайдеш мене у ванній
І повісиш на гачок.
Я завжди тебе втираю,
Бо я чистенький ... рушничок.


Рецензии