Птах iз легенди за г. скарлато

Живе на світі незвичайна птиця.
На висоті двох тисяч миль гніздиться.
Гніздиться в урвищах, або щілинах скель.
Дуже далеко від людських осель.

В горах Тянь-Шаню і в горах Паміру,
Відомий птах з казок по всьому миру.
Чарівний птах, птах із легенд і проз,
Аджір цей птах, або ліловий дрозд.

Співає синій птах лиш на весні,
Чарівну флейту, спів нагадує мені.
Цей ніжний спів під час важких подій,
Приносить щастя й здійснення всіх мрій.

Ліловий дрозд -це надзвичайне диво,
Не багатьом його побачити щастило.
Але всі ті, хто зміг гори здолати,
Це синє диво будуть завжди пам’ятати.

Аджір не персонаж казкового кіно,
В Червону книгу він занесений давно.
Дрозда-лілового усім нам треба знати,
Щоб цього птаха ми могли оберігати.


Рецензии