Побачити вiтер

Як мені побачить вітер?
Запитав у батька син
Де гуляє він по світу?
Скільки йому літ чи зим?

Пирснув батько у долоні:
Цього я не знаю,
Спитай краще птаха в небі -
Він із ним літає.

Милий птаху, ти кружляєш
Разом з вітром в парі
Може чув ти, може знаєш
Як він виглядає.

Я літаю разом з ним
У свій рідний край;
Тільки завжди я один –
Краще в хмарок запитай.

Але хмарки теж не знали,
Хоча разом веселились:
З ним наввипередки грались
Та не роздивились.

Хлопчик глянув на дерева
Й з радощів підскочив –
Шукать вітра вже не треба
З листям він шепоче.

Він побачив вітер всюди:
В колиханні жита в полі,
Бачив, як він помагає людям
З вітряком на видноколі.


Рецензии