У могилы Тараса

       НА ТАРАСОВІЙ МОГИЛІ

Вітри України, несіть вільні думи,
Що линуть з Дніпра, у далекі краї.
Хай слухають Харків, Одеса і Суми
Як красно співають митці-солов’ї.

Хай голос бандури летить по країні,
І будить людей, і народжує спів.
Єднає достойних у вічній родині,
Дітей українських скликає з світів.

Геройські пісні хай лунають довкола
Про долю козацьку і вірних синів.
Щоб квітнули в краю – і Правда, і Воля,
Щоб душі й серця загартовував спів.

Щоб гордо усі ми – Тарасові внуки,
Підняли Вітчизну до гідних висот.
Щоб сонце ніколи не хмарили круки,
Собою гордився прекрасний народ.

І плаче бандура, і кобза ридає,
І пісня зринає до самих небес...
Дивися, Тарасе, над звільненим краєм,
Народ твій звитяжно навіки воскрес!


Рецензии
Так здорово, Вольдемар! Ну ты патриот!

Алла Буянова   16.05.2009 22:39     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.