Vivere militare est

Коли мені минало п’ять
І я ще був малим доволі -
Вже знав: щоби перемагать,
Потрібні ціль і сила волі.

Коли ж пішов у перший клас,
Між школярами в противазі,
Спізнав, коли дістав не раз:
Потрібна також сила м’язів.

Коли читав я про війну,
Про героїзм і мужність слухав,
Збагнув ще істину одну:
Потрібна в долі сила духу.

Коли вступав в життя складне,
При тім плекав великі мрії,
Найбільш бентежило мене,
Що ще потрібна й сила дії.

Чим більше я вивчав буття
Й у чому правди є основа,
Збагнув: важливим для життя
Є також мудра сила слова.

А як роки майнули вдаль,
Й зробив я помилок без міри,
То на чоло лягла печаль:
Найголовніша – сила віри!

*Vivere militare est – (лат.) –
Жити – значить боротися. Сенека.


Рецензии
Слухай, интересно было почитать на мове. Кое-что смерекала! Увага! Увага! У меня новое!

Алла Буянова   06.04.2009 23:16     Заявить о нарушении
Спасибі, Алуня, за візит!
Якщо у Тебе нове - значить, зайду в гості! )))

Владимир Бояновский   07.04.2009 21:20   Заявить о нарушении