субота

Два дні да Пакрова. Ці сьнегам, ці лісьцем?
Дарога наперад ня робіцца выйсьцем.

А горад страйкуе у ранішніх корках –
нявелічны Рым на нязначных пагорках.

Два дні да Пакрова. А там - і Каляды.
І жоўты пясочак, і чорныя ляды*.

І скончыцца тыдзень звычайным выходным.
З настроем няўтульным, з надвор’ем халодным.

-----------------
* назвы твораў В. Быкава.


Рецензии