Федерико Гарсия Лорка Гитара

Empieza el llanto
de la guitarra.
Se rompen las copas
de la madrugada.
Empieza el llanto
de la guitarra.
Es in;til callarla.
Es imposible
callarla.
Llora mon;tona
como llora el agua,
como llora el viente
sobre la nevada.
Es imposible callarla.
Llora por cosas
lejanas.
Arena del Sur caliente
Que pide camelias blancas.
Llora flecha sin blanco,
la tarde sin m;;ana,
y el primer p;jaro muerto
sobre la rama.
;Oh guitarra!
Coraz;n malherido
por cinco espadas.


Почитає плакати гітара,
Ранок полум'яний настає.
Починає плакати гітара.
Сльози музики невпинно ллє.
Гітара плаче тихо-тихо,
Як плачуть води.
Плаче гітара ніби вітер
В лиху погоду.
І її сльози тихі не стихають,
Найтонших порухів душі
Струни торкають.
Про краї далекі плаче вона,
Жалем і смутком налита сповна.
Гарячі піски Сходу,
Що просять камелій білих,
Плаче вечір без ранку. І в воду
Стріла лине без цілі.
І перший загиблий птах
На гілці.
О, гітара!
Малоранене серце у швах
Від п'яти ударів шпаг.


Рецензии
Это сокровище!!!

Восторженные Гномы 14.03 2008 19:47

Дети Подземелий   14.03.2008 19:47     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.