Свит

Мій світ потаємний дорований словом.
Гадаю на місяц пожовхней ліствой.
Полон батькившини, и знову и знову,
Зохоплен мій разум з собой боротьбой.

Чому я поет? Без крил не литати,
Але хоче висот безмежна душа.
Як тяжко завжди то покохати
Що більш не побачиш в далі затеша.

І дурно питати чому небо хмаре.
Журбой як рукой напасти темні краски.
Але вже не треба ні болю ні жалю
Коли всі дела зречени на паразку.

І зустріч тепер здається разлукой,
І час вже немає не де воротя.
По жовтню зохоплні холодом руки.
Навіщо кохати твое нежиття?..


Рецензии