Дощовик - Збiрка - Парасоля для долi

Розійдися, розхмарся, печале, видніше...
А як треба очима цей світ обійти –
я його підійму та на серце повішу,
як старий дощовик, що вже звик до води.

Та нехай просихає, вивітрює сирість,
набирається сил, мов нектару бджола –
цим віршем залатаю усі його діри,
а любов’ю надихаю краплю тепла.

І він буде легким, та стійким проти вітру,
а у сухості біль стане білим з пісень...
Дощовик – до лиця... і лиш небо, як митру,
одягне небокрай на розгублений день.

23 Лютого 2008


Рецензии
гарне порівняння неба з митрою на голові розгубленого архіерея-дня.
До речі Митра - це ще давньоіндійське божество :-)

Хейли Грепс   26.02.2008 16:16     Заявить о нарушении
О це цікаво - дяки за інформацію, я і не знав про божество.

Юрий Лазирко   29.02.2008 19:10   Заявить о нарушении