Нелошадь

       Устроились
       На шее
       У меня
       Два
       Кривоухих
       Пня.

       Один – ногой
       Мне на макушку
       Наступил,
       А второй –
       Какую-то
       Гадость мне
       На плечо
       Пролил…
       И размазал –
       Зараза!

       Я иду,
       Согнувшись
       Под жирностью
       Старых пней,
       Скребу носом
       По земле,
       Пресмыкаюсь
       По ней.

       Колени –
       В кровь
       Изрезали
       Камни;
       А они едут
       Себе
       Преспокойно
       На мне.

       Довольно!

       И я ка-а-ак
       Взбрыкну!

       Попадали
       Жирные пни,
       Закричали
       Мне вслед:
       «Ну!
       Не!
       Ни!»
       Побежали,
       Разгрязнивая
       Лужи,
       Шлёпая щеками
       Друг друга
       По спине.

       А я хохотнула,
       Оттерла гадость
       С плеча…
       И поскакала
       Дальше,
       Всё ещё
       Хохоча.


Рецензии