Голодомор в Украине 1932-1933 рр

„Ніщо не забуто, ніхто не забутий” –
Лунають у серці народу слова.
Хто був у тенети голодні закутий,
Тим янгольський хор свою пісню співа.

Хоч мріяли стерти з крижалів історії
Печальні та страдницькі їх імена,
Та не згорить, як у крематорії,
Пам’ять народна, незламна стіна.

Запалимо свічку, як образ скорботи,
Запалимо свічку, як оберіг,
Запалимо світло пошани й турботи
Для тих, хто побачити щастя не встиг.


Рецензии
Вірш пронизує. Важка тема.
Запалимо свічку...

Катюша Кабанец   24.11.2012 00:44     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.