Небо

       Я бачила небо - зіркове поле
       Яскравий малюнок на синьому тлі…
       Я хочу полинути в його море,
       В безодні величину,
       В безмежні світи;
       Тіло твоє обливати гарячою,
       Ніжною сумішшю поцілунків і снів,
       В тебе проникнути,
       І розчинитися,
       Вдягнути сорочку твою,
       І відчути тебе на собі.
       Вітер розкриє твої почуття,
       Не сполохне й не охолодить,
       Серце б’ється ,
       Мотив дивний виграє,
       Як і моя небезпечна свобода.
       Бо вона це небо,
       Небо, в сорочці,
       Під сорочкою ж гола й беззахисна - жах,
       Вірна дружина,
       Істина дійсності,
       Мовчазна і невгомонна служниця,
       Володарка світу,
       Цілуючи руки твої, кличе в пекло,
       Даруючи рай.


Рецензии