Не в силах

***

Не в силах я з тобою сперечатись
І витримати погляд твій.
Хіба не смію я тебе кохати,–
В душі своїй зірвати буревій?

Не зупиняй! Я буду говорити
Про почуття, що спалюють вогнем,
Які нарешті мушу зрозуміти
В нестерпних муках день за днем.

А мрії розбиваються об камінь
Безвір’я і хитких надій,
Але ж існує і у мене пам’ять
І ти – вся до краплинки в ній…

Зламати б всі умовності нікчемні,
Спалити ілюзорностей мости,
Розкрити своє серце, аж до щему:
Тебе кохати, бо є в мене ти.

Ім’я твоє кричати без упину
Аж до відлуння, в безпокійнім сні.
Я без тебе зотлію і загину,
Якщо промовиш страшне слово:…Ні…


Рецензии