Впольована - Збiрка - Парасоля для долi

Кохання кволі крила опустило
і, мов дитя, лягло під серце тихо –
так легко засинає тільки лихо,
а хто приспав його – то й світ немилий.

Як світ нелюбий – там, де очі, плитко,
там день блукає в сорочині сірій,
а віра розплітає коси. В ірій
летять без слів думки та пережитки.

Хід неба сходиться у лойній крапці,
а там, немов сільце, діра чекає –
до неї мчать, мов праведні до раю,
всі хиби, похибки ключем фрустрацій.

А десь поза уявним зріє явне,
величне, вічне та наскрізь прозоре,
стозоресвітле та весною хворе,
там стіни – вікна, там відсутні ставні.

А на порозі спокій п’є наснагу
і насолода тулиться до нього...
Уста твої гріховні та розлогі,
на лінії застигла рівновага.

Я – той мисливець, хто стріляв навмисне,
о, влучний мій, на щастя, вогнестріле...
Із високості криком облетіла,
мов білим пір’ям, лебедина пісня.

19 Грудня 2007


Рецензии