З Йегуди Амiхая. Якщо гiркими вустами

Якщо гіркими вустами ти промовляла
Солодкі слова, світ від того
Не ставав ані солодшим, ані гіркішим.

У Книзі написано, що нам не треба лякатися.
Також там написано, що ми повинні змінюватися.
Як слова,
У майбутнім та у минулому,
У множині та на самоті.

І незабаром наступними ночами
Ми з’явимося у снах один одного
ніби менестрелі, що мандрують.
У цих сновидіннях
Будуть незнайомці,
Що їх не будемо знати ми обоє.


Рецензии